Održivost u ugostiteljskoj industriji

Vodite li ugostiteljski objekt ili razmišljate o pokretanju istog?

Želite poslovati odgovorno i održivo?

Naš modul će vas korak po korak voditi kroz proces stvaranja novog ili transformacije postojećeg poslovanja u održiv.
Write your awesome label here.

Kako će vam modul pomoći?

Poboljšanje operacija

Upoznat ćete se s praksama održivosti koje će poboljšati učinkovitost i produktivnost vaših operacija te uštedjeti resurse, vrijeme i novac.

Smanjenje rizika

Upoznat ćete se s trenutnim zakonodavstvom i naučiti kako biti održiviji! Bit ćete manje izloženi zakonskim, konkurentskim i okolišnim rizicima te uživati u dugoročnoj stabilnosti.

Vaša prva strategija održivosti

Napravit ćete prve korake prema strategiji održivosti vašeg poslovanja, identificirat ćete konkretne korake koje trebate poduzeti prema njihovom značaju za vaše dionike.

Poboljšanje reputacije

Prakse održivosti koje ćete otkriti u tečaju omogućit će vam pozitivan utjecaj na zajednicu u kojoj djelujete, pomoći u izgradnji čvrste reputacije i povećati lojalnost kupaca.

Moduli

Modul 1 - Uvod u HoReCa industriju

Saznat ćete sve pojedinosti o HoReCa industriji u Hrvatskoj - tko je čini, kako se razvijala tijekom godina i zašto je održivost prioritet za razvoj HoReCa sektora. Također, upoznat ćete se i s aktivnostima ekoturizma.

Modul 2 - Lanac opskrbe i lokalni sastojci

Otkrit ćete kako optimizirati svoje poslovanje u HoReCa industriji pomoću lokalnog lanca opskrbe. Istražit ćete tajne stvaranja atraktivnog i održivog jelovnika koji privlači kupce te se upoznati s načinom na koji restorani “Farm to Table” revolucioniraju industriju.

Modul 3 - Potrošnja resursa

Naučit ćete kako smanjiti troškove pomoću učinkovitog upravljanja resursima, a ujedno savladati i kako pravilno birati i održavati opremu, čime ćete dodatno uštedjeti vrijeme i novac.

Modul 4 - Potrošni materijal i pakiranje

Razumjet ćete pravila Europske unije o jednokratnoj upotrebi potrošnog materijala te načine usvajanja politike bez plastike u svom poslovanju.

Modul 5 - Upravljanje otpadom

Naučit ćete sve o zakonskim obvezama za upravljanje otpadom u HoReCa sektoru, razumjeti kako učinkovito primijeniti sustav jamstva i povrata te savladati strategije za sprječavanje i upravljanje otpadom hrane u vašem poslovanju.

Modul 6 - Interni propisi i korporativno upravljanje

Naučit ćete kako primijeniti ESG aspekte u vašem poslovanju i razumjeti zašto je njihovo integriranje u poslovanje ključno za pristup financijama i razvoj otpornog poslovnog modela.

Modul 7 - Trendovi budućnosti

Razumjet ćete kako izgleda budućnost HoReCa sektora iz perspektive stručnjaka iz industrije.

Kako ćemo vas podržati?

Radne grupe

Poduzetnika i stručnjaka

Što ćete pronaći u modulima?

Poduzetnika i stručnjaka

Modula

Sati sadržaja

Diskusija

Studije slučaja