Održivost u ugostiteljskoj industriji

Imate li ugostiteljski posao ili razmišljate o pokretanju istog?

Želite li to učiniti odgovorno i održivo?

Naš modul će Vas korak po korak voditi kroz proces stvaranja novog ili transformacije postojećeg poslovanja u održivo u ovoj industriji.
Write your awesome label here.

Kako će Vam modul pomoći?

Poboljšanje operacija

Upoznat ćete se s praksama održivosti koje će poboljšati učinkovitost i produktivnost Vaših operacija te uštedjeti resurse, vrijeme i novac.

Smanjenje rizika

Upoznat ćete se s trenutnim zakonodavstvom i naučiti kako biti održiviji! Bit ćete manje izloženi zakonskim, konkurentskim i okolišnim rizicima te uživati u dugoročnoj stabilnosti.

Vaša prva strategija održivosti

Napravit ćete prve korake prema strategiji održivosti vašeg poslovanja, identificirat ćete konkretne korake koje trebate poduzeti prema njihovom značaju za vaše dionike.

Poboljšanje reputacije

Prakse održivosti koje ćete otkriti u tečaju omogućit će vam pozitivan utjecaj na zajednicu u kojoj djelujete, pomoći u izgradnji čvrste reputacije i povećati lojalnost kupaca.

Moduli

Modul 1 - Uvod u industriju HoReCa

Saznat ćete kako izgleda industrija HoReCa u Hrvatskoj, tko je čini, kako se razvijala tijekom godina, razumjet ćete zašto je održivost prioritet za njezin razvoj i upoznat ćete se s aktivnostima ekoturizma.

Modul 2 - Lanac opskrbe i lokalni sastojci

Otkrit ćete kako optimizirati svoje poslovanje u industriji HoReCa putem lokalnog lanca opskrbe. Istražit ćete tajne stvaranja privlačnog i održivog jelovnika koji privlači kupce i vidjeti kako restorani Farm to Table revolucioniraju industriju.

Modul 3 - Potrošnja resursa

Otkrit ćete kako smanjiti troškove putem učinkovitog upravljanja resursima te naučiti kako pravilno birati i održavati opremu, čime ćete uštedjeti vrijeme i novac.

Modul 4 - Potrošni materijal i pakiranje

Razumjet ćete pravila Europske unije o jednokratnoj upotrebi potrošnog materijala te kako usvojiti politiku bez plastike u svom poslovanju.

Modul 5 - Upravljanje otpadom

Naučit ćete o zakonskim obvezama za upravljanje otpadom u HoReCa sektoru, razumjeti kako učinkovito primijeniti Sustav jamstva i povrata te naučiti strategije za sprječavanje i upravljanje otpadom hrane u vašem poslovanju.

Modul 6 - Interni propisi i korporativno upravljanje

Razumjet ćete kako primijeniti ESG faktore u vašem poslovanju i zašto je njihovo integriranje ključno za pristup financijama i razvoj otpornog poslovnog modela.

Modul 7 - Mogućnosti financiranja

Razumjet ćete faze dobivanja financiranja Europske unije, kako se kretati kroz proces i otkriti strategije za pristupanje pravom financiranju za vaše poslovanje.

Modul 8 - Trendovi budućnosti

Razumjet ćete kako izgleda budućnost HoReCa sektora s perspektive stručnjaka industrije.

Kako ćemo Vas podržati?

Radne grupe

Poduzetnika i stručnjaka

Što ćete pronaći u modulima?

Poduzetnici i stručnjaci

Modula

Sati sadržaja

Diskusija

Studije slučaja